»Kako prepoznati težave ljudi?«

Reševanje stisk ljudi v družbi je gotovo bolj učinkovito, če se ga skupaj lotimo različne strokovne službe tako javne kot nevladne institucije.
Vljudno vas vabimo na posvet, kjer se bomo predstavili vsi, ki delujemo na področju reševanja stisk in težav, povezanih z različnimi odvisnostmi in na območju občine Ajdovščina.

Posvet bo potekal dne 7. 11. 2018 ob 10.00 v dvorani Rizzatove vile,
na Goriški 17, v Ajdovščini.
vabilo Posvet_november

Program posveta:
1. Predstavitev lokalnih akterjev, ki se neposredno ali posredno srečujemo s težavami, povezanimi z odvisnostmi.
2. Na posvetu bomo govorili o naslednjih pomembnih vsebinah:
– Kako se povezati, da bomo delovali bolj usklajeno in povezano, še posebno pri obravnavi in naslavljanju posameznikov na druge ustanove in programe.
– Kateri so pereči problemi pri vsakem posameznem programu/ustanovi in če, ter kako, lahko težavo s sodelovanjem rešimo.
– Kako krepiti sodelovanje tudi v prihodnje z rednimi srečanji za večjo sinergijo na terenu. (Določili bomo specifičen in konkreten problem, ki ga bomo obravnavali na naslednjem srečanju.)

VABLJENI NA DAN ODPRTIH VRAT
Dne 8. 11. 2018 bo v komuni programa Skupnost Srečanje na Kostanjevici, Škrabčeva ulica 1, Nova Gorica, potekal dan odprtih vrat, in sicer od 9.00 do 12.30 in od 13.00 do 16.00 ure. Predstavili bomo življenje v skupnosti in specifičen pristop k reševanju problema odvisnosti.

Organizator: ZAVOD PELIKAN – KARITAS, INFORMATIVNO-SVETOVALNA PISARNA V AJDOVŠČINI, Rizzatova vila, Goriška 17, 5270 Ajdovščina
Kontakt: Silva Pavlin, e-pošta: pelikan.ajdovscina@gmail.com ali 030 646 946.

Vljudno vabljeni!