Zavod Pelikan – Karitas deluje na področju zasvojenosti in celoviti psihosocialni obravnavi posameznikov in skupin, ki so se znašli v stiski, povezani z uživanjem prepovedanih drog in drugih oblik zasvojenosti. V zadnjih letih opažamo, da je zasvojenost pogosto tudi posledica duševnih stisk, zato bodo udeleženci na delavnici s pomočjo mikrokrmilnika Arduino izdelali “motivator”, ki jim bo na LCD ekranu vsak dan izpisal pozitivno misel.

Udeleženci se bodo na delavnici naučili sprogramirat program, ki bo vsak dan izpisala lepo misel. Udeleženec bo lepe misli izbral sam, ter jih s pomočjo funkcije sortiral, da se bodo misli smiselno razporedile čez celotno leto. Arduino z LCD ekranom bomo v drugi fazi delavnice vstavili v uporabljeno škatlo od Cedevite, kakava, itd., kjer bo izrezan prostor za LCD ekran in izdelek bo pripravljen za uporabo.

Dogodek bo namenjen predvsem prostovoljcem, ki so že vključeni v programe preventivnega dela na področju zasvojenosti in te, ki jih zanima področje na delovanju socialno-varstvenih programov in programiranja.

Prijave na delavnico, ki bo potekala 16. 10. 2021 10:00 – 12:00 sprejemamo na PRIJAVNICA ali preko elektronskega naslova
pisarna.pelikan@gmail.com, kamor pošljete vaše podatke.

Ustanovitelji Meet and Code:

   

Evropski partner:


Lokalni partner: