Motnje hranjenja so vedno pogostejše. Anoreksija, bulimija ali prisilno prenajedanje pogosteje prizadenejo ženske. Ne sodijo med bolezni odvisnosti, imajo pa številne značilnosti teh bolezni. (NIJZ)

Ker želimo tudi v okviru programa Pomoč odvisnikom in njihovim svojcem, ki ga sofinancira Občina Ajdovščina to tematiko približati strokovni javnosti in staršem, smo se v okviru Informativno-svetovalne pisarne odločili, da pripravimo dva dogodka, s priznano predavateljico prof. Anico Pišl.

Ker smo še zmeraj pod vplivom pandemije, ki se sicer končuje, bomo predavanje in posvet izpeljali preko aplikacije ZOOM , kot video konferenco.

Za učitelje in strokovne delavce na šolah organiziramo strokovni posvet na temo motenj hranjenja, ki bo potekal dne 2. 6. ob 14.00. Zaradi omejenega števila sodelujočih na posvetu in predavanju, zbiramo prijave na elektronskem naslovu: pelikan.ajdovscina@gmail.com

Za starše in drugo zainteresirano javnost iz občine Ajdovščina pa bomo organizirali videokonferenco s predavanjem in pogovorom dne 2. 6. ob 19.00. Starše prosimo, da se prijavijo preko spletnega obrazca, ki je dostopen tukaj: https://forms.gle/F9enKi8rJdARt4w49

Kot je v navadi, bomo pred samim dogodkom prijavljenim poslali vabilo s spletno povezavo na dogodek, na katerega so se prijavili.

Aplikacijo ZOOM si lahko naložite tukaj in jo predhodno preizkusite!

»ODVISNOST JE EDINI ZAPOR, KI IMA KLJUČ IN KLJUČAVNICO NA NOTRANJI STRANI.«

n.n.

Več informacij pa lahko pridobite pri Silvi Pavlin, kooridnatorici Informtivno svetovalne pisarne v Ajdovščini na telefonu 030 646 946 ali preko elektronskega naslova: pelikan.ajdovscina@gmail.com.