Gospodar življenja je v ponedeljek, 7. februarja 2022 zvečer, nenadoma poklical k sebi našega velikega komunskega prijatelja Ludvika Janeža.

Ludvik je gotovo med najbolj zaslužnimi, da je Skupnost Srečanje našla svoj dom v prekrasni vasici Čadrg. Ne le, da je bil vse od začetka zagovornik našega dela in je ustvarjal naklonjeno klimo med vaščani, ki so z večino glasov soglasja sprejeli naše fante medse, ampak je bil tudi nepogrešljiv spremljevalec, pomočnik, mentor in pozorno oko za naš center »Gora Tabor«, v bivši podružnični šoli, visoko nad bistro Tolminko.

Na desetine in več obiskovalcev prekrasne ekološke vasice v Triglavskem narodnem parku je pripeljal tudi v komuno, kjer je predstavil zgodbo njenega nastanka ter spoštljivo in tenkočutno predstavil njeno delovanje in pripoved vključil zanimive in pretresljive zgodbe fantov. Še nedavno je pomagal fantom pri spravilu drv in se poln domislic in zgodb udeležil zahvalne večerje pred božičnimi prazniki. Zgodbe o vasi, o cesti, ki je sedaj, kot je rad dejal »avtocesta« proti nekdanji poti, pa o don Pierinu in slavnih
čadrških obiskih, pa o skrivnostih Tminskega konca in še in še… Čudovito ga je bilo poslušati in vedno je imel tudi tehtne nasvete in spodbude za fante.

Nekoga, ki je razmišljal o predčasnem odhodu, je tisti večer za mizo spodbudil takole: »Fant! Če boš ostal v Čadrgu 3 leta in naredil program do konca, ti bomo dali državljanstvo!«

Skupaj s svojo družino je vse od otvoritve centra, maja 1999, podpiral na desetine fantov in jim stal ob strani v najtežjih trenutkih ter mnoge spremljal tudi kasneje v življenju. Sijajen človek, pravi prijatelj, zanimiv sogovornik, poštenjak in zaveden Čadržan!

Pogrešali te bomo, dragi Ludvik! Naj ti bo stoterno povrnjeno za vse neštete ure tvoje pozorne skrbi in naj bodo tvoja dobra dela za Skupnost tvoja »avtocesta« v nebesa.

Sodelavci in fantje Skupnosti Srečanje, še posebno tisti, ki smo povezani s Čadrgom.

AVTOR : tbeltram
AVTOR : tbeltram https://mapio.net/pic/p-11720926/