V športni dvorani v Medvodah se je 4. decembra 2023 odvil vrhunec obiska misijonarja Pedra Opeke v domovini. Pred več kot 2500 glavo množico je pričeval o svojem življenju in delovanju. Tam je bila tudi ekipa Skupnosti Srečanje – vseh 20 uporabnikov ter strokovni vodja programa Zvonko Horvat Žnidaršič in koordinator za področje Ljubljane in okolice Alojzij Štefan.

Fantje so med celotnim pričevanjem skrbno poslušali in na koncu tudi komentirali pričevanje z besedami, da so izredno veseli, da so lahko prišli. Da so izvedeli nekaj novega in da so videli, da se še nekdo trudi za tiste, ki so na robu družbe in potrebujejo skupnost, da se vrnejo v življenje.

Misel večera je bila, da se ne moreš smejati sam, ampak da potrebuješ družbo ter da g. Opeki niso važne medalje, temveč koliko riža bo nesel domov.

Lojze: Srčnost tega človeka je nepredstavljiva. Pravi svetnik med nami.
Član komune: Ta večer si bom pa zapomnil. Izredno dobro je povedal, da si moramo pomagat med seboj.

Zahvala gre tudi Ognjišču, ki je posnelo celotno pričevanje in si ga lahko ogledate tukaj:

Možnost darovanja, za tiste ki lahko nekaj prispevajo

Vabimo vas, da obisk misijonarja Pedra Opeke podprete z molitvijo. Obisk pa ima tudi dobrodelni namen, da podpremo številne projekte misijona Akamasoa na Madagaskarju. Z darovi podpremo predvsem zagotavljanje dnevnega obroka za več tisoč otrok, ki se šola v misijonskih šolah.

Za Pedra Opeko lahko darujete na naslednjem naslovu. Za vsak dar se vnaprej zahvaljujemo!

TRR: SI56 0201 4005 1368 933
Namen: Pedro Opeka
Sklic: SI00 249018