VSE, KAR STE SI ŽELELI VEDETI O KOMUNAH SKUPNOSTI SREČANJE

#25Srečanjzživljenjem

  1. KDO SMO?

Skupnost Srečanje, ki deluje v okviru Zavoda Pelikan – Karitas, je program namenjen pomoči odvisnikom, ki so se odločili, da bodo trajno prenehali z uživanjem drog in spremenili dosedanji način življenja ter njihovim svojcem. Program je predvsem šola življenja v skupnosti. V komuni boš lahko spoznal sebe, prepoznal svoje probleme in našel prave rešitve. Pri tem ti bodo pomagali strokovni delavci in osebe z lastno izkušnjo. Po končani komuni, ki traja do dveh let, se program nadaljuje z reintegracijo kot pomoč posamezniku pri vrnitvi v vsakdanje življenje.

  1.     KJE DELUJEMO ?

Priprave potekajo  v informativno – sprejemnih centrih Ljubljana – Polje, Ajdovščina, Murska Sobota, Vrbje (Žalec). Na teh lokacijah delujejo tudi skupine za svojce. Daljše priprave za vstop  z nastanitvijo so mogoče v Terapevtskem centru v Višnji Gori. Reintegracija z nastanitvijo pa poteka v Ljubljani. Komunski del programa z nastanitvijo poteka v centrih v Novi Gorici, v Vremskem Britofu (Divača), v Čadrgu (Tolmin) in na Razborju (Sevnica). Informativne pogovore opravljamo tudi na terenu.

  1.     KAM PO INFO?

Informacije o Skupnosti Srečanje najdeš na http://skupnost-srecanje.si/, na FB profilu https://www.facebook.com/SkupnostSrecanje/. Lahko nas pokličeš po telefonu: 01/5480286 in na GSM: 030646943 (pisarna), 031606066 (strokovni vodja), strokovni in laični delavci: 030646940, 030646947, 030646941. Vprašanja lahko pošlješ tudi na e-naslov: ss.polje@gmail.com . Za osebne razgovore se lahko oglasite v Ljubljani, Polje 350, vsak delovnik od 8-16, v Ajdovščini (tel. 030646946), ,  Murska Sobota – Lazarjev dom, Gregorčičeva 4a (vsako 1. sredo, od 16-20), v Vrbju 82 (Žalec) vsako 3. sredo, od 16-20).

  1.     KAJ JE KOMUNA?

Skupnost Srečanje je ustanovil don Pierino  Gelmini. Je kraj celostne osebnostne rasti in »odprto pristanišče« za vsakogar, ki je v težavah, povezanih z odvisnostjo. Je skupnost vrednot, ki zavzetega dela na sebi, kraj, kjer je delo vrednota, terapija in preživetje. Je skupnost ljudi, ki iščejo smisel in zdravo pot v življenje, gradijo kvalitetne odnose in s pomočjo strokovnih in laičnih delavcev, napredujejo na duhovnem, duševnem in telesnem področju. Je tudi kraj druženja, športa, ustvarjalnih aktivnosti, branja, skupinskih in osebni pogovorov. Udeležence programa vsakih 14 dni lahko obiščejo njihovi svojci.

  1.     KAM PO POMOČ?

Za pomoč se lahko obrnete tudi na ostale programe Zavoda Pelikan – Karitas:

Program pomoči in celodnevnega bivanja za zasvojene – »Pelikan«
naslov:  CESTA NA POLŽEVO 4, 1294 VIŠNJA GORA
Mobilna številka: 051 339 725 in konktaktna oseba: Aleksej Miščič

Terapevtska skupnost za zasvojene s pridruženimi težavami v duševnem zdravju
naslov:  Sostrska cesta 1, 1261 Ljubljana-Dobrunje
Mobilna številka: 051 339 725 in konktaktna oseba: Drago Sukič

ter na Centre za socialno delo, CZOPD, zdravstvene ustanove ali na druge programe: Društvo Projekt Človek, Sprejemni center Ljubljana, 041 717 356; Društvo za delo z mladimi v stiski »Žarek«, Jesenice; “UP” Društvo za pomoč zasvojencem in njihovim svojcem Slovenije.

Več na: https://www.gov.si/teme/socialnovarstveni-programi/

Vir slik: Monika Baechler, Pixabay in lastni arhiv